HrvatskoEnglish
smrekovo mazilo Smrekovit - od leta 1990

Best-buy-awardS ponosom sporočamo, da nam je švicarska hiša Icertias (International Certification Association GmbH) s sedežem v Zürichu na podlagi raziskave med uporabniki interneta v Sloveniji podelila certifikat o doseženem 1. mestu v kategoriji "gelov za lajšanje izvinov in izpahov", zaradi tega rezultata lahko Smrekovit uporablja prestižno odličje: Best Buy Award – številka 1 pri najboljšem razmerju med ceno in kakovostjo. Odličje si lahko ogledate na tej povezavi.

Raziskavo so Švicarji opravili januarja 2015 med 1200 uporabniki interneta, starejšimi od 18 let v Sloveniji. Vprašanje je bilo odprtega tipa, kar pomeni, da anketiranci niso imeli na voljo odgovorov, ampak so lahko sami navedli proizvajalce, ki po njihovih izkušnjah in/ali izkušnjah njihovih bližnjih ponujajo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na slovenskem trgu. Anketiranci so menili, da med vsemi izdelki za lajšanje izvinov in izpahov na slovenskem trgu Smrekovit ponuja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Konkretno vprašanje anketirancem se je glasilo: “Kateri proizvajalec GELA ZA BLAŽITEV ZVINOV IN IZPAHOV, po vaši osebni izkušnji in/ali izkušnji vaših bližnjih, nudi na splošno najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na slovenskem tržišču?” Največje število anketirancev je odgovorilo: Smrekovit

Raziskava Best Buy Award švicarske hiše Icertias se sicer izvaja vsaki dve leti, in sicer po določbah mednarodnega kodeksa trženjskih in družbenih raziskav, ki sta ga sprejela Mednarodna trgovinska zbornica (ICC) in Evropsko združenje tržnoraziskovalnih strokovnjakov (Esomar). 

Takšen izkaz zaupanja s strani Slovencev, kot seveda tudi vaše vsakodnevne pohvale, nam dajejo novega zagona pri našem delu.

BEST.BUY.AWARD.2015

Obveščamo vas, da smo se preselili na novo lokacijo, in sicer na Podmolniško cesto 14, 1261 Ljubljana Dobrunje. Na tej lokaciji sicer že leto dni poteka vsa proizvodnja in delo, zdaj pa smo prostore toliko uredili, da lahko z mirno vestjo k nam na obisk povabimo tudi vas, spoštovani uporabniki. Še nekaj tednov se lahko pojavi kakšna težava s parkiranjem, saj okolico še urejamo, kmalu pa tudi to ne bo več problem. Na lokaciji smo prisotni večino časa od ponedeljka do petka od 9. do 17. ure, vseeno pa priporočamo, da se prej najavite na telefon 01 320 54 99 ali mobilni telefon 040 745 453, saj smo nekajkrat tedensko lahko nekaj ur odsotni zaradi dela na terenu (nabiranje smole).

V zadnjem času nas veliko sprašujete o tem, kako ravnati v primeru prehladov pri otrocih, ki so ravno v tem času najpogostejši vzrok izostankov v vrtcu, poleg tega pa zaradi kopičenja mikroorganizmov v zamašeni nosni sluznici ponavadi vodijo v različne okužbe, kot so vnetja zgornjih in spodnjih dihal, vnetja srednjega ušesa ipd.

Čiščenje nosu s fiziološko raztopino

naspureVsekakor je iz tega razloga največji poudarek na čiščenju nosne votline s fiziološko raztopino. Ker je o tem veliko govora, nihče pa staršem ne razloži, kako se pravilno čisti nosek s fiziološko raztopino smo se odločili, da nekaj besed namenimo tej tematiki. Bistveno pri tem je, da je otrok nagnjen naprej (nad umivalnik ali nad bombažno "tetra" pleničko), ter ima odprta usta, da se pri čiščenju ne ustvarja vakuum. Fiziološko raztopino nato s primerno plastenko vbrizgamo v eno nosnico, tako da vsa vbrizgana tekočina priteče ven pri drugi nosnici. Če je drža pravilna in usta odprta, potem skoraj nič tekočine ne bo priteklo v ustno votlino in takšno čiščenje za otroka ni skoraj nič moteče. Vabimo vas, da si ogledate video triletnega otroka, ki si čisti nos s plastenko proizvajalca Nasopure, ki so zelo primerne za takšno dejavnost. Isti proizvajalec proizvaja tudi popolne sete za čiščenje nosu, z že pravilno odmerjenimi solnimi mešanicami, ki jih le zamešate v plastenko in lahko pripravite tako izotonične kot tudi hipertonične raztopine.

spela-kernNajpomembnejša dirka sezone, je za kolesarji. Svetovno prvenstvo cestnih kolesarjev se je letos septembra odvijalo v Španski Ponferradi. To je resnično dirka vseh dirk, ki se za razliko od drugih dirk v sezoni,  razlikuje tudi v tem, da kolesarimo za svojo državo in ne za klubske barve.

Vzdušje je bilo izjemno, ogromno gledalcev in športnih zanesenjakov, prav tako je bila organizacija na vrhunski ravni.

Spletno mesto Smrekovit za delovanje uporablja piškotke, ki omogočajo uporabniku bolj prijazno brskanje po spletni strani. O piškotkih