HrvatskoEnglish
smrekovo mazilo Smrekovit - od leta 1990
Vnetje srednjega ušesa
vir: www.themediteckwellnessgateway.com
Vnetje ušesa (najpogosteje govorimo o vnetju srednjega ušesa - otitis media) je težava, ki nas predvsem v zimskem času pogosto prizadene. Zaradi značilne anatomije, slabšega imunskega sistema, večje izpostavljenosti in tudi nekaterih drugih dejavnikov, se najpogosteje pojavlja pri otrocih kot zaplet pri prehladu, vnetju žrela in grla in drugih obolenj zgornjih dihal. Navadno ga spremlja huda bolečina in povišana telesna temperatura.
 
Ker ob napredovanju vnetja lahko pride do zapletov, pogosto medicina nima druge rešitve kot je zdravljenje z antibiotiki, čemur pa se lahko ob pravilnem in pravočasnem ravnanju izognemo.
 
Kako ravnati?
 
Takoj, ko se v ušesu pojavi bolečina, v sluhovod nanesite Smrekovit smrekovo mazilo (ki je edini Smrekovit izdelek, ki je primeren tudi za notranjo uporabo) ter boleče uho pokrijte z vatirano blazinico, na katero prej nanesite sloj mazila, ter jo z microporom ali trakom pričvrstite na uho. Bolečina bo postala močnejša in kljuvajoča, v eni do dveh urah pa bo začela popuščati. Stanje se navadno izboljša v treh dneh od začetka zdravljenja, če je obloga na uho nameščena ves čas. Zelo pomembno je tudi pogosto spiranje nosu s fiziološko raztopino. Če se stanje kljub zgoraj opisanemu ravnanju ne izboljša, obiščite zdravnika.
 
Preventiva
 
Vnetje srednjega ušesa
Vir: www.inspireliving.com
Za preprečitev prehladov in z njimi povečanega tveganja za vnetje ušesa, je ključnega pomena redno spiranje nosu s fiziološko raztopino. Najbolj učinkovito spiramo nos tako, da je glava nagnjena naprej nad umivalnik in usta odprta. Fiziološko raztopino nato iz plastenke s primernim nastavkom stisnemo v eno nosnico tako, da pri drugi nosnici priteče ven. Prav tako priporočamo, da ob pojavu prehlada ali drugih infekcij zgornjih dihal, preventivno s Smrekovit smrekovim mazilom mažete tudi ušesa, da preprečite širitev infekcije.
 
Omejitev odgovornosti
Vse rešitve zdravstvenih zapletov z uporabo naravnih izdelkov, opisane na tej strani, temeljijo izključno na desetletjih lastnih izkušenj in izkušenj uporabnikov. Zdravljenje z naravnimi zdravili ne more nikoli v celoti nadomestiti profesionalne medicinske nege, temveč predstavlja le pomoč pri zdravljenju.

Spletno mesto Smrekovit za delovanje uporablja piškotke, ki omogočajo uporabniku bolj prijazno brskanje po spletni strani. O piškotkih