HrvatskoEnglish
smrekovo mazilo Smrekovit - od leta 1990

smrekovo-mazilo-med-manjseSte vedeli, da je med v kombinaciji s Smrekovit smrekovim mazilom oz. Smrekovit Ekstra izredno učinkovit pri bronhitisu? Bronhitis je vnetje večjih dihalnih poti (bronhov), ki se lahko pojavi kot zaplet okužb zgornjih dihal. Bronhitis spremlja odebelitev sluznic bronhijev in bronhov, zato bolezen spremlja oteženo dihanje in piskajoč kašelj. 

Če imate naštete simptome, si preko noči na prsni koš in hrbet namestite oblogo z medom in Smrekovit smrekovim mazilom oz. Smrekovit Ekstra in če gre res za bronhitis, se bo kašelj preko noči omehčal in v naslednjih dneh izzvenel.

 

Za oblogo priporočamo preprost poliesterski materijal gramature 200 g/m2, ki se ga sicer uporablja v gradbeništvu (geotekstil, filc), mogoče pa ga je zelo poceni kupiti v podjetju filc mengeš (http://www.filc.si/sl/izdelki/geotekstil). Seveda lahko uporabite katerikoli primeren tekstilni materjal, ki je mehak in ne pretirano vpojen, kot je npr. polipropilenska koprena za pokrivanje sveže posejane trave. Pri izbiri primernega materijala morate uporabiti svojo iznajdljivost. Primerni so tudi papirnati prtički, vendar se bodo čez noč zmečkali in strgali.

Ko ste izbrali primeren tekstil za oblogo, na en kos tekstila namažite med in si oblogo namestite na prsni koš (lahko jo pritrdite še z mikroporom). Drug kos namažite s Smrekovit smrekovim mazilom oz. Smrekovit Ekstra ter si ga namestite na hrbet. Zanimiva ugotovitev mnogoletnih izkušenj je, da se med v primeru bronhitisa popolnoma vpije in na tekstilu zjutraj ne bo ostalo drugega kot masten madež. Če ne gre za bronhitis, potem bo med ostal na tekstilu. Če gre za bronhitis se mora dan po tem, ko ste čez noč izvedli zgoraj predpisan postopek, stanje začeti izboljševati in kašelj omehčevati.

Omejitev odgovornosti
Vse rešitve zdravstvenih zapletov z uporabo naravnih izdelkov, opisane na tej strani, temeljijo izključno na desetletjih lastnih izkušenj in izkušenj uporabnikov. Zdravljenje z naravnimi zdravili ne more nikoli v celoti nadomestiti profesionalne medicinske nege, temveč predstavlja le pomoč pri zdravljenju.

quote symbol1Smrekovit Ekstra uporabljam pri kroničnih bolečinah v križu (discus hernia) in v vratnem delu hrbtenice. Mazala sem 2-3x dnevno oz. po potrebi, občasno sem po mazanju prekrila s križnim pasom. Stanje se je izboljšalo v cca. 3 mesecih, da sem lahko ukinila antirevmatike in zdravila proti bolečinam iz 1-3 krat dnevno na občasno jemanje ob večjem naporu ali daljši prisilni drži. Težave se sicer še pojavijo a jih v glavnem lajšam z vašim mazilom. Kadar se ponoči zbudim zaradi bolečin se samo namažem in v pol ure mi je boljše.

_______

Nataša, Šentjanž

Spletno mesto Smrekovit za delovanje uporablja piškotke, ki omogočajo uporabniku bolj prijazno brskanje po spletni strani. O piškotkih