HrvatskoEnglish
smrekovo mazilo Smrekovit - od leta 1990


smrekovo mazilo za zdravljenje ranSkupina raziskovalcev (A. Sipponen in ostali) je leta 2012 v reviji "International Journal of Dermatology" objavila rezultate klinične študije, kjer je sodelovalo 23 pacientov, katerim se je zdravljenje operativnih ran zavleklo in zapletlo. Celjenje ran s pomočjo 10% smrekovega mazila je bilo 100% uspešno (originalni članek: "Natural coniferous resin salve used to treat complicated surgical wounds: pilot clinical trial on healing and costs")

Zdravljenje je potekalo z 1mm debelim nanosom smrekovega mazila na rano ter pokritjem rane s sterilno bombažno gazo. Rane so se pozdravile vsem pacientom v povprečnem času 43 dni.

Kot zanimivost naj navedemo, da Smrekovit smrekovo mazilo vsebuje več smrekove smole, kot smrekovo mazilo, uporabljeno v študiji.

primer rane, zdravljene s smrekovim mazilom 1

primer rane, zdravljene s smrekovim mazilom 2

quote symbol1Smrekovit Ekstra uporabljam pri kroničnih bolečinah v križu (discus hernia) in v vratnem delu hrbtenice. Mazala sem 2-3x dnevno oz. po potrebi, občasno sem po mazanju prekrila s križnim pasom. Stanje se je izboljšalo v cca. 3 mesecih, da sem lahko ukinila antirevmatike in zdravila proti bolečinam iz 1-3 krat dnevno na občasno jemanje ob večjem naporu ali daljši prisilni drži. Težave se sicer še pojavijo a jih v glavnem lajšam z vašim mazilom. Kadar se ponoči zbudim zaradi bolečin se samo namažem in v pol ure mi je boljše.

_______

Nataša, Šentjanž

Spletno mesto Smrekovit za delovanje uporablja piškotke, ki omogočajo uporabniku bolj prijazno brskanje po spletni strani. O piškotkih