HrvatskoEnglish
smrekovo mazilo Smrekovit - od leta 1990

zvin-gleznja-2Zvin gležnja nastane, ko gleženj prisilimo v neobičajen položaj. Navadno gre za obrat stopala navznoter in navzdol. Najpogosteje se zgodi pri hoji po neravnem terenu ali pri doskokih pri ukvarjanju s športom (tenis, košarka, nogomet, tek v gozdu...). Pri zvinu se vezi, ki stabilizirajo sklep prekomerno raztegnejo in se pri tem lahko natrgajo ali celo raztrgajo.

Pri zvinu takoj začutimo močno bolečino in gleženj zelo kmalu začne otekati.
Poznamo zvine več stopenj, in sicer od blagega, kjer hoja ni otežena, do hujših oblik, ko je obremenitev noge popolnoma nemogoča.

Če si zvijete gležen, takoj, če pa to ni mogoče pa vsaj čimprej po poškodbi na širši predel gležnja nanesite nekaj milimetrov debel sloj Smrekovit smrekovega mazila ali Smrekovit Ekstra, ter preko namazanega predela namestite polivinilasto folijo in preko potegnite nogavico. Ne hladite z ledom.
stopnje-zvin Čas ki bo


potreben, da se bo stanje popravilo je sorazmeren s tem, kako hitro po poškodbi boste tako ravnali. Takšno oblogo nosite dokler bolečina ne mine in domazujte zjutraj in zvečer. Običajno je tretji dan po zvinu mogoče že skoraj normalno hoditi, oteklina pa se močno zmanjša že prej. Pomembno je, da ukrepate hitro.

Spletno mesto Smrekovit za delovanje uporablja piškotke, ki omogočajo uporabniku bolj prijazno brskanje po spletni strani. O piškotkih