HrvatskoEnglish
smrekovo mazilo Smrekovit - od leta 1990

spela-kernNajpomembnejša dirka sezone, je za kolesarji. Svetovno prvenstvo cestnih kolesarjev se je letos septembra odvijalo v Španski Ponferradi. To je resnično dirka vseh dirk, ki se za razliko od drugih dirk v sezoni,  razlikuje tudi v tem, da kolesarimo za svojo državo in ne za klubske barve.

Vzdušje je bilo izjemno, ogromno gledalcev in športnih zanesenjakov, prav tako je bila organizacija na vrhunski ravni.

V Španijo sem prišla dobro pripravljena že nekaj dni prej in se v hostlu pridružila ostalim 42. članom reprezentance (mladinci, U23, moški elit in ženske elit, ter seveda vso spremljevalno osebje, mehaniki, maserji,…).


spela-kern2Dva dni pred sobotno dirko, sem si dodobra ogledala progo, ženske smo namreč morale prevoziti 127km (7 krogov) in premagati okoli 2000m nadmorske višine.

Dirka mi bo vstala v izjemnem spominu, saj sem prvič v karieri uprizorila solo pobeg, ki je trajal slabih 20km, tako da sem skoraj pol ure na televiziji kazala slovenski dres. V zaključku dirke pa mi je pošlo nekaj moči in svoje drugo svetovno prvenstvo sem končala na zelo solidnem 46. mestu (štartalo 134 tekmovalk).

Znova, kot že vso sezono, je bila moj zvesti spremljevalec Smrekovit Ekstra, ki mi je omogočila odlično regeneracijo in pripravo na dirko.

Špela Kern

Spletno mesto Smrekovit za delovanje uporablja piškotke, ki omogočajo uporabniku bolj prijazno brskanje po spletni strani. O piškotkih