HrvatskoEnglish
smrekovo mazilo Smrekovit - od leta 1990

Bioraztezna terapija po Janezu Koncu (Ivotu Koncu)


Manipulacija vratnega dela hrbtenice - Ivo Koncrama-ivo-koncZgodovina

Janez Konc (Ivo Konc) je že kmalu po letu 1990, ko je začel izdelovati Smrekovit smrekovo mazilo, razvil lastno »Bioraztezno terapijo«, s katero je z veliko občutka in s pomočjo Smrekovit smrekovega mazila imel že kmalu velike uspehe pri sanaciji športnih poškodb. Ljudje so nato množično hodili k njemu in mnogi so si s pomočjo njegovega posega in Smrekovit smrekovega mazila, kasneje pa tudi Smrekovit smrekovega olja in Smrekovit Ekstra praktično »čez noč« opomogli od težav, ki so jih prej že leta težile (išias, bolečine v križu, v vratnem delu hrbtenice, bolečine v rokah in nogah ter glavoboli kot posledica težav s hrbtenico itd.) 

Manualno zdravljenje hrbtenice so sicer poznali že v starem Egiptu in Grčiji, izvajal naj bi jo tudi Hipokrat v 5. stoletju pred našim štetjem. Na Janeza Konca (Ivota Konca) je pri razvoju svoje lastne »Bioraztezne terapije« največji vpliv imel Gregor Ahčin iz Domžal. »Bil je čudodelnik, mojster manipulacije. Kot dober opazovalec in poznavalec funkcionalne anatomije, sem poskusil,« pravi sam. Z veliko mero poguma je nato sprejel delo terapevta pri takratnem nogometnem prvoligašu NK Naklo in si tam pridobil izkušnje.

Princip 

Manipulacija križa - Ivo Konc

Metoda temelji na raztezanju, mehanski nastavitvi tistih gibljivih delov skeleta, ki s pritiskom na živec povzročajo težave vzdolž živca, ki je stisnjen. Navadno gre pri teh težavah za neznatne premike vretenc, ki nato  glede na lokacijo premikov povzročajo bolečine bodisi lokalno v hrbtenici, če pa vkleščeni živec oživčuje večje število mišic, pa pogosto tudi izven področja hrbtenice, kar se kaže kot bolečine v nogah, ki se širijo preko zadnjice v stegno in navzdol do prstov na nogah (išijas), bolečine v rokah, oslabljena moč rok, mravljinci v rokah ali nogah, glavoboli ipd. T.i. subluksacije (neznatni premiki sklepov) se lahko pojavijo tudi v drugih sklepih, najpogosteje v rami in prav tako lahko povzročajo težave vzdolž celotne okončine. Mehanska nastavitev takšnih premikov z "Bioraztezno terapijo po Ivu Koncu" se je izkazala za izvrstno pomoč pri uporabi Smrekovit smrekovega mazila in drugih smrekovit izdelkov.

Ker pa je Janez Konc (Ivo Konc) tudi sam imel hude težave z lastno hrbtenico (že pri 25 letih mu je konvecionalna medicina dala le dve možnosti: operacija ali voziček do 30. leta – več si prebrite v rubriki »zgodovina«) je okrog leta 2012 postalo to delo za njegovo hrbtenico pretežko, zato je njegovo »Bioraztezno terapijo« prevzel Roman Perko, nekoč izvrsten kombinatorec (mladinski svetovni prvaku), ki metodo nadaljuje in je pri tem zelo uspešen.

 

Izvajalec "Bioraztezne terapije po Ivu Koncu"

 

obracanje-glave-perko-romankriž-roman-perko

Bioterapija, Roman Perko s.p.,

Srednja pot 11

4290 Tržič

tel.: 041 423 279

e-naslovTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

 

 

 

 

 

 

quote symbol1Imam sklepno revmo in mi prsti in sklepi na rokah otekajo. Šest mesecev sem se vsak dan mazala s Smrekovit smrekovim mazillom in stanje se je tako izboljšalo in oteklina izginila, da zdravnik ni mogel verjeti. Zdravil za revmo mi ni potrebno jemati, ko me zopet začne boleti zopet začnem z nekajtedensko terapijo mazanja in stanje se izboljša.

_______

Marija, Slovenska Bistrica

Spletno mesto Smrekovit za delovanje uporablja piškotke, ki omogočajo uporabniku bolj prijazno brskanje po spletni strani. O piškotkih