HrvatskoEnglish
smrekovo mazilo Smrekovit - od leta 1990

Pogosta vprašanja (FAQ)

Kaj pomeni beseda Smrekovit®?

Smrekovit® je ime blagovne znamke, ki opisuje vizijo in delo našega podjetja, to je razvoj in proizvodnja izdelkov iz smrekove smole. Ime smo uvedli zaradi lažje prepoznavnosti. Beseda je izpeljana iz slovenske besede »smreka-« in latinske besede »-vita [življenje]«. Besedo bi torej lahko razumeli kot »življenje iz smreke«.

Kakšni so zdravilni učinki Smrekovit® izdelkov?

Smrekova smola se v tradicionalnem zdravilstvu uporablja za vrsto obolenj v vseh kulturah, kjer raste to drevo. Razlog za vse zdravilne učinke Smrekovit smrekovega mazila in ostalih izdelkov je ta, da vsebujejo smrekovo smolo. Vse znanje in vedenje o njenih zdravilnih učinkih črpamo iz svetovnega tradicionalnega zdravilstva in iz večdesetletnih izkušenj tisočev uporabnikov, ki Smrekovit® izdelke uporabljajo.Bolj podrobno si o smrekovi smoli preberite tukaj. 

Kaj izdelujete poleg izdelkov iz smrekove smole?

Smo podjetje, specializirano za razvoj in proizvodnjo zdravilnih izdelkov iz smrekove smole. Smrekova smola je sestavina vseh naših izdelkov.

Kaj je Smrekovit Klasik (smrekovo mazilo)?

Smrekovit Klasik (smrekovo mazilo) je mazilo iz smrekove smole. Proizvajamo ga že od leta 1990 (glej »Zgodovina«). Smrekovit Klasik (smrekovo mazilo) je iz popolnoma naravnih sestavin, ki se uporabljajo tudi v živilski industriji in je zato edini od Smrekovit izdelkov, ki je primeren tudi za užitje. Več o smrekovemu mazilu...

Ali Smrekovit Klasik (smrekovo mazilo) lahko zaužijem?

Smrekovit Klasik (smrekovo mazilo) je iz sestavin, ki se uporabljajo tudi v prehranski industriji, zato ga lahko užijete do 5x na dan pol čajne žličke. Pri tem je potrebno opozoriti, da ni dobrega okusa, zato ga lahko mešate z medom ali postavite v hladilnik, da ob zaužitju manj čutite njegov okus.

Kaj je Smrekovit Ekstra (smrekov hladilni balzam)?

Blagodejne učinke kafre in mentola pri bolečih mišicah so naši predniki uporabljali pri utrujenih konjih. Mazil in balzamov, narejenih na osnovi teh dveh sestavin se je zato prijelo ime "konjska mast", "konjsko mazilo". Takšni pripravki učinkovito lajšajo bolečine. Smrekovit Ekstra (smrekov hladilni balzam) pa združuje olajševalne učinke kafre in mentola in zdravilne učinke smrekove smole.  Več o izdelku si lahko preberete tukaj.

Ali Smrekovit Ekstra (smrekov hladilni balzam) lahko zaužijem?

Ne! Smrekovit Ekstra (smrekov hladilni balzam) se NE SME uživati, ker njegova mazilna osnova vsebuje eterična olja ter kafro in mentol.

Ali je Smrekovit Ekstra (smrekov hladilni balzam) konjska mast?

Smrekovit Ekstra (smrekov hladilni balzam) vsebuje učinkovine konjske masti, njegov glavni adut pa je seveda smrekova smola. Na ta način združuje protibolečinski učinek konjske masti ter zdravilni učinek smrekove smole.

Kaj je Smrekovit 365 (smrekova krema)?

Smrekovit 365 (smrekova krema) je plod dolgoletnih izkušenj in znanja o smrekovi smoli. Je krema, ki ni mastna in se zlahka razmaže. Se zelo hitro vpije smrekovia smola lahko lažje in hitreje prodre v kožo.

Kje v Sloveniji lahko kupim Smrekovit izdelke?

Smrekovit izdelke lahko kupite v več kot 150 lekarnah in specializiranih trgovinah po vsej Sloveniji. Z vpisom svojega kraja na tej povezavi boste našli svoje najbližje prodajno mesto. Lahko pa nas tudi pokličete na tel. 01 320 54 99 ali nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  in z veseljem vam bomo svetovali, kje v vaši bližini lahko naše izdelke kupite.

Kje izvem več o Smrekovit® izdelkih?

Lahko nam pišete kadarkoli na naš elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali nas pokličete po telefonu 01 320 54 99. .

Kje lahko delim svoje izkušnje s Smrekovit® izdelki?

Tako pozitivne kot negativne izkušnje lahko delite naši facebook strani. Drugi uporabniki vam bodo hvaležni.

Kako naj odstranim madeže Smrekovit® izdelkov z oblačil?

Priporočljivo je, da na predelih, ki jih mažete, uporabljate oblačila, ki jih lahko perete pri 60°C s pralnim praškom v prahu. Pri takih pogojih z odstranjevanjem madežev navadno ni težav. Za trdovratnejše madeže obstajajo specialna čistila za katran in smolo (npr. Flecken taufel). Smrekovit 365 (smrekova krema) gre z obleke že z običajnim pranjem,

 

 

 

 

end faq

Vprašanja glede naročanja in pošiljanja

Kako lahko naročim Smrekovit® izdelke?

Smrekovit izdelke lahko naročite po telefonu v času uradnih ur in kadarkoli po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali preko spletnega obrazca na naši spletni strani. Kupite ga lahko tudi na naših prodajnih mestih po vsej Sloveniji.

Ali lahko Smrekovit® izdelke naročim tudi iz tujine?

Smrekovit® izdelke pošljemo po vsem svetu, cena pošiljanja je 5in je enotna, ne glede na količino naročenega blaga in način plačila, veljajo pa določene omejitve glede carin in drugih dajatev, in sicer:

  • Države evropske unije: blago ni predmet dodatnih obdavčitev in carin.
  • Srbija: priporočamo naročila v vrednosti do 50€. Nad to mejo bo blago v vaši državi dodatno obdavčeno in carinjeno.
  • Države izven Evropske unije: glede dodatnih obdavčitev in carniskih dajatev se pozanimajte na carinskemu uradu v vaši državi.

Več o pošiljanju si lahko preberete v splošnih pogojih.

 

 

end faq

Spletno mesto Smrekovit za delovanje uporablja piškotke, ki omogočajo uporabniku bolj prijazno brskanje po spletni strani. O piškotkih